Előfizetői tartalom

Most először mondták ki: az állami intézmények miatt is kell még több erdőt kivágni

Közel egy hét kellett a kormánynak ahhoz, hogy érdemi magyarázatot találjon a múlt csütörtökön megjelent, fakivágást könnyítő kormányrendeletre. Két kormányzati nyilatkozat alapján már látható, hogy mi áll a döntés hátterében, ám ez még nem jelenti azt, hogy a megfelelő irányba haladunk a természeti, környezetvédelmi és energetikai szempontok alapján.

Napok óta a múlt csütörtöki közlönyben kihirdetett kormányrendelettől hangos a közélet. Ez ugyanis a veszélyhelyzetre hivatkozva teljesen új helyzetet teremt a magyar erdőkben végezhető fakivágások terén. A téli tűzifa biztosítása érdekében a kormány gyakorlatilag minden tilalmat elhárít a fakitermelés útjából. A szakmai szervezetek intézkedéssel kapcsolatos ellenérveiről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés