Előfizetői tartalom

Új trend lehet kirajzolódóban? Öt kínai óriáscég egyszerre hagyta ott a Wall Street-i tőzsdét

Portfolio
Kína öt, egyik legnagyobb amerikai tőzsdén jegyzett cége egyszerre jelentette be pénteken, hogy kivonulnak a világ pénzügyi középpontjából, a Wall Street-i tőzsdéről - írja a Fortune. Az állami kézben lévő vállalatok összértéke 318 milliárd dollárt tesz ki - összehasonlításként, a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kínai cég az Alibaba, 250 milliárd dollárral.

Pénteken egyszerre jelentette be az állami biztosító China Life Insurance, az energiaipari óriás PetroChina és China Petroleum & Chemical Corporation, a vegyipari Aluminum Corporation of China, és Sinopec Shanghai Petrochemical óriáscégek (mind állami tulajdonban állnak), hogy otthagyják a Wall Street-i tőzsdét. A lépés mögött az egyre nagyobb amerikai regulációs nyomás állhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés