Előfizetői tartalom

Kemenesi Gábor: csípőszúnyogok és más rovarok által terjesztett betegségek térnyerése várható

Portfolio
Gyorstalpalót készített Kemenesi Gábor virológus a nyugat-nílusi láz vírusról, amely a napokban nagy médiafelhajtást kapott. A szakember szerint a nyugat-nílusi vírus nem új hazánkban, függetlenül attól, hogy milyen erős terjedést mutat az adott évben mást nem tehetünk, mint: védekezzünk a szúnyogcsípés ellen, de ne csupán a WNV szezon miatt, hanem alapvető egészségügyi tudatosság miatt. Kemenesi Gábor javasolja a lakosságnak, hogy Viselkedjen tudatosan a ház körül is és ne keltessen senki szúnyogot a kertben, mert azok más honos megbetegedéseket is terjeszthetnek.

Kemenesi Gábor virológus Facebook bejegyzése alapján a nyugat-nílusi vírus (WNV), egy csípőszúnyogok által terjesztett vírus. Európában 1958 óta van bizonyítottan jelen, míg Magyarországról már a 70-es évekből vannak adatok a jelenlétére. A vírusnak több genetikailag némileg elkülönülő változata van, Európára vonatkozóan új variánsa 2004-ben Magyarországon jelent...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái