Előfizetői tartalom

Csúcsformában Budapest, de a jövő bizonytalan

Nagy Károly
Bár a szállodák energiaszámlája drasztikusan megnőtt, az emelkedő külföldi turistaszám ezt úgy néz ki, bőven kompenzálja. Főleg a budapesti hotelek érzik azt, hogy az idei a Covid-válság utáni első, valóban jó pörgő szezon. Hasonló tapasztalatokról számoltak be a budapesti magánszálláshelyadók is. Ősszel és tél elején, hacsak valami drámai fordulat nem következik be az orosz-ukrán háborúban vagy az európai energiaellátásban, még erősebb szezonra számítanak a fővárosi piaci szereplők. A főleg belföldi turistákra épülő vidéki szálláshelyeknél viszont már kicsit más a helyzet, ott aggódnak az emelkedő rezsiárak miatt esetlegesen elmaradó vendégek miatt.

„Szigetelés, nyílászárócsere, burkolatjavítás, homlokzatszigetelés; egyes energia- és közművek korszerűsítése; alkonykapcsolók telepítése; adott esetben távhőre átállás vagy napelemek telepítése. Ezeket az energiamegtakarítási projekteket felgyorsította a többszörösére emelkedő villany- és gázszámla. Most 10 százaléka az árbevételnek elmegy az energiaszámlákra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái