Előfizetői tartalom

Terjed a majomhimlő, vakcinákat oszt ki a kormány Németországban

MTI
A német kormány a jövő héten 19 500 adag majomhimlő elleni oltóanyagot oszt szét az ország különböző részein - közölte szombaton az egészségügyi minisztérium. Júniusban mintegy 40 ezer, júliusban pedig további 5300 adagot szállítottak Németország tartományaiba. A szövetségi kormány összesen 240 ezer adag Imvanex vakcinára kötött szerződést.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter szerint a betegség terjedését minden rendelkezésre álló eszközzel meg kell akadályozni. "Ez magában foglalja az egészségügyi hivatalok általi jó kapcsolatfelvételt, az átfogó felvilágosítást és a különösen veszélyeztetett emberek beoltását" - mondta. Sven Lehmann, a queer, a nem heteroszexuális vagy születési nemével nem azonosuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés