Előfizetői tartalom

Csökkennek a globális élelmiszerárak

MTI
Augusztusban már az ötödik egymást követő hónapban mérséklődtek az élelmiszerárak a világon. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által pénteken ismertetett adatok szerint augusztusban az átfogó árindex 138 pont volt, 1,9 százalékkal alacsonyabb a júliusinál. Éves szinten az élelmiszerárak 10,1 ponttal (7,9 százalékkal) haladták meg az egy évvel korábbi szintet.

A FAO élelmiszerár-indexe kereskedelemmel súlyozott mutató, amely az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag - növényi olajok, szemestermények, húsfélék, tejtermékek és cukor - nemzetközi piaci árát veszi figyelembe. A  FAO gabonaárindex augusztusban 145,2 pont volt, 2,0 ponttal (1,4 százalékkal) alacsonyabb, mint júliusban, de még mindig 14,8 ponttal (11,4 százalékkal) meghaladta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés