Előfizetői tartalom

Gulyás Gergely bemondta: gáztakarékosság jön az államnál, 18 fok lesz az épületekben

Portfolio
Szerdán ülésezett a kormány és ezt követően csütörtök délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón ismertette a döntéseket. Itt elhangzott, hogy a gázfogyasztás-korlátozást az állam magán kezdi: 25%-os fogyasztást csökkentést rendeltek el az állami intézményeknél és társaságoknál, kivéve a kórházakat és szociális intézményeket. Ez konkrétan azt fogja jelenteni, hogy az állami intézményekben nem lehet több 18 foknál. Döntött a kormány arról is, hogy hatósági áras lesz a tűzifa, barnaszén programot is meghirdetett a kormány, valamint az energiaintenzív kkv-knak mentőövet készülnek dobni. Gulyás Gergely egyúttal elnézést kért, mert egy rezsicsökkentést módosító ügyben nem kommunikáltak megfelelően. Arról is döntött a kormány, hogy új lakossági állampapírokat bocsát ki az Államadósság Kezelő Központ.

2022. szeptember 08. 12:24 Mikor jön a plusz nyugdíjemelés? A kormány szeptemberben dönt a nyugdíjasoknak járó pótlólagos nyugdíjemelésről, mert a legújabb inflációs adatok magasabbak lettek a tervezettnél - ismerte el Gulyás Gergely. Ha tudjuk korábban utalni, akkor annak nem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái