Előfizetői tartalom

Gulyás Gergely bemondta: gáztakarékosság jön az államnál, 18 fok lesz az épületekben

Portfolio
Szerdán ülésezett a kormány és ezt követően csütörtök délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón ismertette a döntéseket. Itt elhangzott, hogy a gázfogyasztás-korlátozást az állam magán kezdi: 25%-os fogyasztást csökkentést rendeltek el az állami intézményeknél és társaságoknál, kivéve a kórházakat és szociális intézményeket. Ez konkrétan azt fogja jelenteni, hogy az állami intézményekben nem lehet több 18 foknál. Döntött a kormány arról is, hogy hatósági áras lesz a tűzifa, barnaszén programot is meghirdetett a kormány, valamint az energiaintenzív kkv-knak mentőövet készülnek dobni. Gulyás Gergely egyúttal elnézést kért, mert egy rezsicsökkentést módosító ügyben nem kommunikáltak megfelelően. Arról is döntött a kormány, hogy új lakossági állampapírokat bocsát ki az Államadósság Kezelő Központ.

2022. szeptember 08. 12:24 Megosztás Mikor jön a plusz nyugdíjemelés? A kormány szeptemberben dönt a nyugdíjasoknak járó pótlólagos nyugdíjemelésről, mert a legújabb inflációs adatok magasabbak lettek a tervezettnél - ismerte el Gulyás Gergely....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés