Előfizetői tartalom

Nagy lehet a baj, ha már 18 fokos épületekkel készülünk a télre - De kibírható-e ez a hőmérséklet?

Portfolio
Súlyos téli gázhelyzetre kezdett el berendezkedni a kormány: a rezsicsökkentés megnyirbálása után általános állami gázfogyasztáscsökkentést írt elő és kormányzati segítséget ígért a kis- és közepes vállalkozásoknak. Az új intézkedéscsomag egyik eleme, hogy a gázon történő spórolás miatt az állami intézményekben a hőmérséklet nem lehet több 18 foknál. Egy, a Portfolio-nak nyilatkozó hazai szakértő szerint az intézkedés takarékoskodási és zöld szempontból maximálisan indokolt, ugyanakkor nem biztos, hogy megfelelően kommunikálták. Mivel első hallásra ez a hőfok kevésnek tűnhet, főleg télen, ezért a Portfolio utánajárt, hogy a hideg évszakban milyen hőmérséklet ideális a beltéri munkához és az otthonléthez.

Valójában a 18 fok kibírható és élhető, nem számít tragikusnak a kormány legfrissebb intézkedése, mivel ez a hőmérséklet nem rontja jelentősen a teljesítményt, sőt sok esetben inkább a meleg van kedvezőtlen hatással arra - kommentálta a Portfolio-nak a mai bejelentést egy hazai szakértő, aki kiemelte, hogy a hideg ellen könnyebben lehet védekezni, mert fel lehet öltözni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés