Előfizetői tartalom

Nagy lehet a baj, ha már 18 fokos épületekkel készülünk a télre - De kibírható-e ez a hőmérséklet?

Portfolio
Súlyos téli gázhelyzetre kezdett el berendezkedni a kormány: a rezsicsökkentés megnyirbálása után általános állami gázfogyasztáscsökkentést írt elő és kormányzati segítséget ígért a kis- és közepes vállalkozásoknak. Az új intézkedéscsomag egyik eleme, hogy a gázon történő spórolás miatt az állami intézményekben a hőmérséklet nem lehet több 18 foknál. Egy, a Portfolio-nak nyilatkozó hazai szakértő szerint az intézkedés takarékoskodási és zöld szempontból maximálisan indokolt, ugyanakkor nem biztos, hogy megfelelően kommunikálták. Mivel első hallásra ez a hőfok kevésnek tűnhet, főleg télen, ezért a Portfolio utánajárt, hogy a hideg évszakban milyen hőmérséklet ideális a beltéri munkához és az otthonléthez.

Valójában a 18 fok kibírható és élhető, nem számít tragikusnak a kormány legfrissebb intézkedése, mivel ez a hőmérséklet nem rontja jelentősen a teljesítményt, sőt sok esetben inkább a meleg van kedvezőtlen hatással arra - kommentálta a Portfolio-nak a mai bejelentést egy hazai szakértő, aki kiemelte, hogy a hideg ellen könnyebben lehet védekezni, mert fel lehet öltözni....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái