Előfizetői tartalom

Kiderült: jöhet az ársapka az orosz gázra egy nagyobb csomag részeként

Jövő kedden előállhat az Európai Bizottság az orosz vezetékes gázszállításokra vonatkozó ársapka javaslatával, egy átfogó gázár sapka rendszer részeként, amely arra is figyel majd, hogy ne kerüljön veszélybe az orosz gáztól erősen függő országok gázellátása – ez rajzolódik ki a pénteken lezajlott rendkívüli brüsszeli energiaügyi miniszteri találkozó alapján. Az egyre biztosabbnak tűnik, hogy árbevételi korlátot kapnak a nyakukba a nem fosszilis energiahordozóból áramot előállítók, szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie az olaj- és gázipari szereplőknek a profitjukból, önkéntes áramfogyasztás csökkentési intézkedések is várhatók és az energiaszolgáltatók likviditási jellegű megsegítése jönni fog.

Szélesebb ársapka rendszer jöhet A péntekre összehívott rendkívüli ülés után kiadta a cseh soros elnökség a találkozó összefoglalóját, amelyben benne van, hogy a tagállamok azt kérik a javaslattevő szervtől, az Európai Bizottságtól, hogy Javasoljon sürgősségi és ideiglenes intervenciót, beleértve a gázárplafont. Az ezzel kapcsolatos egyedi intézkedéseknek segíteniük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés