Előfizetői tartalom

Rossz hír a fegyverlobbinak: bekeményít a Visa

Portfolio
A bankkártya-kiadó és fizetési szolgáltató Visa a hétvégén közölte, hogy a fegyverüzletekben történő eladások külön kategorizálását tervezi. Ez egy nagy győzelem a fegyvertartás korlátozását támogatóknak, az általános vélekedés szerint ugyanis ez segít majd jobban nyomon követni és azonosítani a gyanús fegyvereladási eseteket, amelyek gyakran a tömeges lövöldözések előzményei.

A világ legnagyobb fizetési szolgáltatójának döntése nyilván kevésbé megértő fülekre fog találni a fegyverlobbisták körében, akik azzal érvelnek, hogy a fegyvereladások kategorizálása tisztességtelenül érintene egy nezetgazdaságilag jelentős iparágat, miközben a legtöbb eladás nem vezet tömeges lövöldözéshez. Legújabb lépésével a Visa a Mastercardhoz és az American...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés