Előfizetői tartalom

Itt a feszülten várt amerikai inflációs adat: csökkent, de mégis nagy csalódást okozott az infláció

Portfolio
A júliusi csökkenés után augusztusban tovább mérséklődött a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban, a maginflációs mutató viszont a várakozások felett nőtt. A dollár az adatközlés után markánsan erősödött, mert az inflációs alapfolyamatok kedvezőtlen alakulását olvassa ki belőle a piac. A maginflációs nyomás erősödése pedig szigorúbb jegybanki politikát, magasabb kamatpályát eredményezhet.

Az amerikai éves infláció augusztusban 8,3% volt az amerikai munkaügyi minisztérium (Department of Labor Statistics) friss közlése szerint. Az előző hónapban még 8,5%-os emelkedést mértek, vagyis augusztusban csökkent az inflációs nyomás az Egyesült Államokban. Azaz ez már a második csökkenés zsinórban az USA-ban. Az elemzők 8,1%-os inflációs adatra vártak, tehát az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés