Előfizetői tartalom

Nagyon kemény üzenetet küldött a német miniszter Kínának: új korszak kezdődik a két ország kapcsolatában

Portfolio
Németország gazdasági minisztere kedden kijelentette, hogy a kormány új kereskedelmi politikán dolgozik Kínával, hogy csökkentse a kínai nyersanyagoktól, akkumulátoroktól és félvezetőktől való függőséget - írja a Reuters. Robert Habeck azt ígérte, hogy "nem lesz többé naivitás" a Pekinggel folytatott kereskedelmi kapcsolatokban.

Az ügyre rálátó források a múlt héten a Reutersnek elmondták, hogy a gazdasági minisztérium egy sor új intézkedést fontolgat, hogy kevésbé vonzóvá tegye a Kínával való üzletelést. Ez az első alkalom, hogy a miniszter világossá tette, hogy a keményebb irányvonal politikai intézkedésekben is megjelenhet. Robert Habeck a Reutersnek azt mondta, hogy Kína szívesen látott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés