Előfizetői tartalom

Nyáron még szépen teljesített az építőipar, de az új megrendelések már jelzik a gondokat

Portfolio
A júniusi 5,2%-os esés után júliusban 5,8%-kal emelkedett a magyar építőipar havi teljesítménye szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva, azaz egyelőre korrigálta a nyár eleji megbicsaklását – derült ki a KSH csütörtök reggeli adataiból. A havi rendelési adatokban viszont már nem látszik ez a felfelé korrekció, ugyanis júliusban már a második egymást követő hónapban látszik jelentős visszaesés: júniusban 27,8%-os volt a szakadás éves alapon, majd ezt júliusban 16,6%-os esés követte.

A KSH júliusi építőipari adatai szerint termelés volumene a nyers adatok szerint 3,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit, az építményfőcsoportok termelése közül az épületeké 0,5, az egyéb építményeké 7,0%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál. Ezt a júliusi visszapattanást jelzi alábbi két ábránk is, amelyen fix 2015-ös bázison vizsgáljuk az építőipar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés