Előfizetői tartalom

Győzelemre áll a kormány? Akár decemberig is eltarthat a huzavona az EU-támogatásokról

Portfolio
A hivatalos sajtótájékoztató után megérkezett az Európai Bizottság hivatalos közleménye is a magyar EU-támogatások felfüggesztésének ügyében. Ebből úgy látszik, hogy akár egészen az év legvégéig nyitott maradhat az uniós pénzek sorsa. Egy első szakértői vélemény szerint a fejlemények inkább a magyar kormány szája íze szerint alakulnak.

Az Európai Bizottság ma az uniós költségvetés védelme érdekében intézkedéseket javasolt a Tanácsnak a kondicionalitási rendelet alapján - írja közleményében az intézmény. A javasolt intézkedések célja az EU költségvetésének és pénzügyi érdekeinek megvédése a jogállamiság elveinek magyarországi megsértéseivel szemben.

A Bizottság megítélése szerint a végrehajtás kulcsfontosságú lépéseinek megtételéig az uniós költségvetéssel kapcsolatos kockázatok továbbra is fennállnak. Ezért döntött ma a Bizottság a magyar hatóságok által javasolt korrekciós intézkedéseket is figyelembe vevő intézkedések előterjesztése mellett.

Az eljárás e szakaszában a Bizottság a következő intézkedéseket javasolja:

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái