Előfizetői tartalom

Sinkó Ottó: súlyos recesszió előtt áll Magyarország

Hornyák József
Súlyos recesszió fenyegeti Magyarországot az egekbe emelkedő energiaárak miatt, ami a foglalkoztatás visszaesésével járhat, ezért támogatási programra van szükség a vállalatok számára, hogy ne vesszenek el a munkahelyek – mondta Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója. A legnagyobb magyar tulajdonú ipari vállalatcsoport vezére szerint Európa legtöbb országa a vállalatok támogatását is célozza, a magyar kormány mindeddig a lakosság rezsiszámláját igyekezett kordában tartani. Sinkó üdvözli a friss kkv-támogatási bejelentéseket, azonban úgy véli, ha nem érkezik meg az energiaintenzív iparágakba az érdemi állami segítség, akkor jön a létbizonytalanság: azoknak hiába a támogatott rezsiszámla, akiknek a munkaadója bezárt.

Jelentős gazdasági visszaesés előtt állunk, ami alacsonyabb foglalkoztatáshoz is vezethet, ha nem érkezik érdemi kormányzati támogatás a vállalatok számára - mondta Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjújában. Miközben Európában számtalan országban könnyítenek a vállalatok helyzetén, jelenleg Magyarországon az állami beavatkozás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái