Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: az orosz WC-papír importot is betiltaná Brüsszel, továbbra is védi Kirill-pátriárkát a magyar kormány

Portfolio
Számos acél-, szépségápolási- és higiéniai termék importját, így például a WC-papír behozatalt, is megtiltaná Oroszországból az a nyolcadik szankciós csomag, amelyet tegnap mutatott be az Európai Bizottság elnöke és a konkrét szövegbe betekintést nyert a Politico. Az exportoldalon például a chipek és repülőgépek kivitelét tiltanák meg, illetve mintegy 30 magánszemélyt is rátennének a szankciós listára. A lap ma reggeli hírlevele azt is megjegyzi, hogy a magyar kormány álláspontja továbbra sem változott: nem engedi szankciós listára venni Kirill-pátriárkát.

Érdemi konkrétumok ismertetése nélkül jelentette be tegnap Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök, illetve Josep Borrell uniós külügyi főképviselő a Bizottság által javasolt nyolcadik oroszellenes csomagot, amelyet itt írtunk meg, és amelynek részleteiről ír most a brüsszeli lap. Eszerint a csomag ilyen lépéseket tartalmaz: Importtilalom. Többfajta acéltermék behozatalát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés