Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: az orosz WC-papír importot is betiltaná Brüsszel, továbbra is védi Kirill-pátriárkát a magyar kormány

Portfolio
Számos acél-, szépségápolási- és higiéniai termék importját, így például a WC-papír behozatalt, is megtiltaná Oroszországból az a nyolcadik szankciós csomag, amelyet tegnap mutatott be az Európai Bizottság elnöke és a konkrét szövegbe betekintést nyert a Politico. Az exportoldalon például a chipek és repülőgépek kivitelét tiltanák meg, illetve mintegy 30 magánszemélyt is rátennének a szankciós listára. A lap ma reggeli hírlevele azt is megjegyzi, hogy a magyar kormány álláspontja továbbra sem változott: nem engedi szankciós listára venni Kirill-pátriárkát.

Érdemi konkrétumok ismertetése nélkül jelentette be tegnap Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök, illetve Josep Borrell uniós külügyi főképviselő a Bizottság által javasolt nyolcadik oroszellenes csomagot, amelyet itt írtunk meg, és amelynek részleteiről ír most a brüsszeli lap. Eszerint a csomag ilyen lépéseket tartalmaz: Importtilalom. Többfajta acéltermék behozatalát...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái