Előfizetői tartalom

Ezt jelentik az elszálló energiaárak: többe kerül a hús, mint a leves

Portfolio
Az idei Energy Investment Forum első szekciójának záró előadójaként Szabó Gergely, a MET Central Europe regionális elnöke beszélt, előadásnak fókuszában a földgázpiaci helyzet volt. Múltidézéssel kezdte beszédét a szakember, aki a Portfolio tavalyi energetikai konferenciáján, akkor megawatt-óránkénti 80 eurós gázárkörnyezetben beszélt a várható piaci trendekről, a mai előadásán pedig, amit a Neoton Família "220 felett" című klasszikusa köré épített fel, azt hangsúlyozta, hogy bár már tavaly is nehéz volt az energiapiac helyzete, idénre azonban elképesztő mértékben romlott a környezet.

Szabó Gergely, a MET Central Europe regionális elnöke a tavalyi, megawatt-óránkénti 80 eurós gázárkörnyezetben is már saját szavaival élve "riogatta" az embereket az ipar kilátásairól, azóta ráadásul sok szempontból még rosszabb lett a helyzet. A szakember elmondása szerint augusztus végén jött el az a pillanat, amikor mindenki a "szívéhez kapott" a gázárak újbóli egekbe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái