Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: haladéktalanul intézkednie kell az Európai Bizottságnak az energiaárak csökkentése érdekében

Portfolio
Az égbe szállt energiaárak miatt arra szólították fel a tagállamok az Európai Bizottságot, hogy „haladéktalanul intézkedjen az energiaárak csökkentéséről” – hangsúlyozta a ma véget ért informális EU-csúcs utáni Facebook-videóban Orbán Viktor. A magyar kormányfő üzenete azért is fontos, mert azt jelzi, hogy ő is támogatja a tagállamok többségének álláspontját, hogy valamilyen beavatkozással akár az áramtermelési célú gáz árát, akár az összes uniós gázimportot is ársapkával kell ellátni az árcsökkenés elérése érdekében. Konszenzus még nem alakult ki a tagállamok között, inkább csak mindenki elmondta a szempontjait és ezek alapján dolgozza ki a Bizottság a következő, október 20-21-i EU-csúcsra a konkrét javaslatait, amelyekről akkor Brüsszelben már várhatóan döntés is születik.

Amint az EU-csúcs néhány főbb üzenetét összefoglaló másik cikkünkben is jeleztük: a tagállamok többsége szeretné elérni a rendkívüli magas energiaárak letörését, de egyelőre a konkrét irányról nincs egyetértés, és arról sem, hogy ezt hogyan finanszírozzák. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a csúcstalálkozóra készülve bejelentette, hogy hivatalosan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái