Előfizetői tartalom

Fájdalmas valóság: nagy bajban lesz a világ, ha nem emelik a nyugdíjkorhatárt

Portfolio
Az emberiség történelmében most először fordul elő, hogy a 65 éves és a feletti emberek száma meghaladja az 5 éves vagy annál fiatalabb gyerekek számát a világon – utal a Világgazdasági Fórum egy kulcsmegállapítására a Mercer és a CFA Institute idei globális nyugdíjtanulmánya. A jelentés kitér arra, mely országokban a legjobb nyugdíjasnak lenni, ahogy arra is, mit kellene lépni ahhoz, hogy a világ nyugdíjrendszerei kibírják az egyre csak öregedő társadalom okozta nyomást.

Milyen lenne az ideális és fenntartható nyugdíjrendszer Magyarországon? Ezt a kérdést is körbejárjuk a Portfolio október 18-ai Future of Finance konferenciáján. Gyere el te is! Részletek:

Itt a legjobb nyugdíjasnak lenni

Izland, Hollandia és Dánia ismét az első három helyen végzett a Mercer és a CFA Institute idei globális nyugdíjindexében.

A jelentés szerint a három legjobb ország nyugdíj szempontjából fenntartható rendszerekkel rendelkezik, amelyekben az állami és a magánszektorbeli nyugdíjak egészséges keveréke és magas szintű integritás érvényesül.

A második legjobb kategóriába esik Finnország, Izrael, Ausztrália és Norvégia, a harmadik kategóriát pedig az alábbi országok alkotják: Svédország, Szingapúr, Egyesült Királyság, Svájc, Uruguay, Kanada, Írország, Új-Zéland, Chile, Belgium és Németország (Magyarországot nem vizsgálta a jelentés).

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés