Előfizetői tartalom

Varga Mihály nem zárja ki, hogy jobb lesz az idei költségvetési hiány

Portfolio
A pénzügyminiszter egy keddi háttérbeszélgetésen arról beszélt, hogy a kormány idén 4,9%-os hiánycélt tűzött ki, ezt felfelé módosítja az ESA egyenleg tekintetében az extra földgázbeszerzés. De nem tartja kizártnak, hogy még ezzel az 1,2 százalékpontos hiányemelő tétellel is a 4,9% alatt lehet az idei költségvetési deficit, ha az optimista forgatókönyv valósul meg. Érdeklődésünkre azt is elárulta Varga Mihály, hogy a kifizetési stop nyomán a kormány 300 milliárd forintot tud megfogni októberben a kiadási oldalon. Az eseményen az is kiderült, hogy a kormány azt tapasztalja a beérkező adatok alapján, hogy eddig a korábban vártnál kisebb a magyar gazdaság fékeződése a második félévben az energiaválság nyomán. Ez pedig optimizmusra ad okot.

Költségvetés Varga Mihály az eseményen arról is beszélt, hogy a kormány az idei költségvetési egyenleg tartása érdekében milyen intézkedéseket hozott: beruházások elhalasztása, kiadás zárolás 580 milliárd forint értékben, kifizetési stop október 31-ig a takarékos gazdálkodás érdekében. Leszögezte: a háború és a szankciók közepette is kiemelt feladat a stabilitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés