Előfizetői tartalom

Nem hinnénk, ha nem látnánk: most jobban tombol a koronavírus Magyarországon, mint tavaly ilyenkor

Portfolio
Háromszor annyi új fertőzött, két és félszer annyi kórházi beteg, másfélszer annyi haláleset, mint tavaly ilyenkor – itt tart most a koronavírus-járvány Magyarországon. A számokból látszódik, hogy relatíve kevésbé jár súlyos következményekkel most a fertőzés (kisebb a súlyos betegek aránya), abszolút értelemben viszont egyelőre súlyosabb a helyzet a tavaly őszinél. Pedig a múlt hét nem is volt az előzőekhez képest kirívó: 15 megyében csökkent az új esetek száma.

A szerdán reggel közzétett hivatalos adatok szerint az előző hetinél 8%-kal kevesebb, 12 636 új fertőzöttet regisztráltak a múlt héten Magyarországon. A kórházban ápoltak száma 3%-kal 1700 főre csökkent, a haláleseteké viszont 42%-kal, 104 főre ugrott. Az elmúlt hetek adatai alapján a járvány erős hullámzást mutat. A Portfolio szokásos megyei térképe azt mutatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés