Előfizetői tartalom

Gázolajat vásárol az állam, visszatölti a stratégiai készleteket

Portfolio
Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára a következőket mondta: a kormány kiemelt célja, hogy a lakosság és a gazdaság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. A nyáron felszabadított stratégiai tartalékok jelentős hányadának visszatöltése még az idén megvalósulhat, ennek első részleteként közel 50 millió liter gázolaj megvásárlásáról született döntés.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a kormány a hazai üzemanyagellátás biztosítása érdekében augusztusban 184 millió liter dízelolajat szabadított fel az ország stratégiai tartalékaiból. A felszabadított készlet a stratégiai gázolajkészlet 38 százaléka, a gázolaj előállítására alkalmas kőolaj- és dízelkészletnek pedig együttesen a 24 százaléka. A hatályos szabályozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés