Előfizetői tartalom

Itt van a kormány új fizetési ígérete a tanárok számára

Portfolio
Rövid távon nem hoz nagy előrelépést, de három év alatt érdemi bérnövekedést ígér a kormány arra az esetre, ha az Európai Unióval sikerül megegyezni a támogatások kiszabadításáról. A fokozatos előrelépés jegyében 2025-ben a tanárbérek az akkori diplomás átlagbér 80%-ára emelkednének, számításaink szerint ez az inflációval korrigált bér (reálbér) 60%-os emelkedését jelentheti. A kalkulációk egyelőre azért meglehetősen bizonytalanok, mert nem minden megadott információ vág egybe, és a részletek megismerése hozhat változást a képben.

2025-re a pedagógusok a diplomás bér 80%-át kereshetik - vázolta a kormány terveit Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. A miniszter szavai szerint ennek a feltétele az Európai Unióval való megállapodás, ami kiszabadítja a befagyott uniós támogatásokat. Hogy ez miért ennyire fontos feltétel, nem teljesen világos, hiszen korábban Gulyás azt mondta, hogy az emelésnek csak a töredékét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés