Előfizetői tartalom

Nagy bajtól tartanak Európa legnagyobb atomerőműjénél

MTI
Álhírnek nevezte Petro Kotyin, az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat elnöke csütörtökön azokat az orosz állításokat, amelyek szerint az orosz megszállás alatt álló zaporizzsjai atomerőműnek orosz üzemanyagra lenne szüksége. Kotyin az interjúban beszélt arról is, hogy leginkább attól tart, hogy leállhat a reaktorokat hűtő rendszer áramellátása, és elveszíthetik a vészhelyzet esetén működésbe lépő, dízelolajjal működő aggregátorokat, amelyeknek csak tíz napra elegendő üzemanyagkészletük van.

A Reuters hírügynökségnek adott interjúban Kotyin azt mondta, az atomerőmű friss fűtőanyag-utánpótlással rendelkezik. Nagyon sok pletyka és álhír kering az oroszok részéről. Ha át akarnának állni egyik beszállítóról a másikra, akkor annak már csak az előkészítése is nagyjából három évet venne igénybe - állította az Enerhoatom elnöke. A Zaporizzsjai erőművet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés