Előfizetői tartalom

Rezsiemelés: furcsa mínuszos számlák érkeznek - Mégis mi folyik itt?

Portfolio
Több olyan lakossági gázfogyasztó is van, akik már két számlát kaptak az augusztus elseje után életbe lépett új "rezsicsökkentési" rendszerben. Közülük néhány olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy a napokban érkezett második ilyen számlájukon első ránézésre furcsa mínuszos számok is vannak. Cikkünkben azt magyarázzuk el, hogy a szolgáltató miért fizet vissza az ügyfélnek pénzt a gázszámlán.

Ez az első ránézésre furcsának mondható helyzet a havonta diktálós lakossági gázfogyasztók esetén állhat elő. A földgázszámlán szereplő mínuszos érték, vagyis a jóváírás alapvetően ismét a jelleggörbével, és a fűtési profillal (valamint hőmérsékleti tényezővel) függ össze. Aki még nincs képben ezekkel a fogalmakkal, azoknak mindenképpen ajánljuk elolvasásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés