Előfizetői tartalom

Három kemény telet kell kihúznia az EU-nak az orosz gáz hiánya miatt – figyelmeztetett a brüsszeli csúcsvezető

Portfolio
Nem feltétlenül a most következő tél lesz embert próbáló az EU-ban, hanem a 2023-as és a 2024-es, mert orosz gáz nélkül ennyi időre van szükség ahhoz, hogy az energiaválság előtt és óta hozott intézkedések érezhető változást hozzanak Európában – jelezte a mai újabb energetikai bejelentések kapcsán szervezett interjúk keretében a Szabad Európának Frans Timmermans. Az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke közben éles hangon bírálta a magyar kormányt az oroszok iránt tanúsított magatartása miatt.

Amint arra már Fatih Birol, a Nemzetközi Energia Ügynökség vezetője is figyelmeztetett a napokban és részletes grafikonok mellett megírtuk: orosz gáz nélkül a jövő tavaszra leürülő gáztárolókat sokkal nehezebb lesz újratölteni, így a 2023-as tél még nehezebb lehet Európában, mint a mostani, és ugyanerről beszélt egy mai interjúban Timmermans is. Sőt, azt is vázolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés