Előfizetői tartalom

Nincs vége a tőzsdei rémálomnak, de már közel lehet a fordulat

Szekeres Bence, Equilor Wealth Office
Ha visszatekintünk egészen 1928-ig, az S&P 500 index átlagos októberi hozama 0,5 százalék körül alakult, valamint 60 százalékban pozitív hozamot produkált. Viszont, ha úgy kezdtük az októbert, hogy előtte a kilenc hónapos hozam mínusz 15 százalék vagy több volt, akkor az októberi hozamok átlagosan 3 százalékos pluszt mutattak, illetve a pozitív teljesítés aránya 80 százalék fölé emelkedett. Ha csak az idei hónap eddigi részét nézzük, akkor is azt látjuk, hogy az S&P 500 hozama pozitív annak ellenére, hogy egyre több cég közöl profit warningot, illetve a termelői árindex és a kiskereskedelmi adatok is rosszabbak lettek, mint azt az elemzők várták.  Tehát felvetődik a kérdés, hogy egy racionális befektető hogyan pozícionálja magát a jelenlegi környezetben?

A Fed és az infláció A legnagyobb kérdés az infláció körül van, valamint, hogy a Fed meddig szigorít. Az amerikai központi banknak két mandátuma van: az árstabilitás vagyis az infláció szinten tartása, illetve a maximális foglalkoztatottság. Jelenleg az Egyesült Államokban teljes foglalkoztatottság van, viszont ahhoz, hogy az inflációt csökkenteni tudják a jelenlegi 8,2...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái