FONTOS Durva forint célár érkezett
 
Előfizetői tartalom

Nyugtat a közgazdász: Van elég gázunk, és ha nem lesz túl hideg a tél, az árak is csökkenni fognak

Portfolio
Nyáron még nagyon borúsak voltak a kilátások a gázárak miatt, de jelenleg már nem kell tartanunk attól, hogy nem lesz gáz Európában, és ha a tél sem túl hideg, akkor az árak is tovább csökkenhetnek. Ráadásul az európai kormányzati politika is mindent megtesz az árak mérséklésére - mondta el a Marek Drimal és Dan Bucsa a Portfolio Budapest Economic Forum külföldi elemzői panelbeszélgetésén. Az elemzők Magyarországgal kapcsolatban nem ennyire optimisták: a forint tovább eshet, az EU-s források sorsa pedig bizonytalan.

Globális energiakrízist látunk, jelenleg nagymértékben nőnek a kamatok a világon, amelyet elsősorban a Fed kamatemelése hajt - erről kérdezte Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető stratégája a külföldi elemzőket a Portfolio konferenciáján. Marek Drimal (stratéga, EMEA, Societe Generale Corporate and Investment Banking (SGCIB)) úgy gondolja, hogy nem lesz mély gazdasági...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái