Előfizetői tartalom

Parragh László: most tűzoltás zajlik, recesszió jöhet a gazdaságban

Portfolio
A magyar gazdaságpolitika célja a recesszió elkerülése, a stagnálás közeli állapotba való beragadás elkerülése - mondta Parragh László, a Portfolio konferenciáján. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Budapest Economic Forumon úgy fogalmazott, hogy a jelen a tűzoltásról szól, a jövő a reorganizációról. A jövő évre vonatkozó bértárgyalásokról szólva Parragh elmondta: a reálgazdaságban a minimálbér szerepe egyre inkább az adóbevételek megállapításának eszközeként funkcionál, mintsem valós bértárgyalási alapjaként.

Parragh László elmondta: a monetáris és fiskális politika jelentőségéhez felnőtt az energiapolitika fontossága. A magas energiaárak jelentős inflációs hajtóerőt jelent és a folyó fizetési mérleg hiányát okozzák és a forintgyengülés irányába hatnak. Az energiársokk, a forintleértékelődés, a bizonytalan gazdasági környezet is hat az inflációra, pedig már a 2021....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái