Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: az MNB addig tartja magasan a kamatot, amíg nem javul számottevően a kockázati megítélésünk

Portfolio
Az MNB kész addig fenntartani a múlt héten bejelentett új eszközeit, amíg nem javul számottevően a kockázati megítélésünk – mondta a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján Virág Barnabás. Az MNB alelnöke kiemelte, hogy a következő hónapok lassuló emelkedése után a jövő év első felében már megjelenhetnek a most még kezdődő pozitív jelek az inflációban, csökkenhet a drágulás üteme.

Már korábban azt mondtuk, hogy a jelenlegi kamatemelési ciklus egy maratoni futás lesz, ahol 25-30 kilométerig mindenki el tud jutni viszonylag erős állóképességgel, az utolsó harmada a legnehezebb, ahol a mentális állapot is számít. A világ most lép ebbe a szakaszba, ahol a fájdalmakkal kell szembesülni, de ezt vállalnunk kell a növekedés fenntartásához - mondta előadásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés