Előfizetői tartalom

Itt van a világvége?! Csak lassan a testtel!

Könnyen hihetnénk azt, hogy életünk ezen a bolygón egyre rosszabb. A média állandóan az újabb és újabb katasztrófákat állítja a középpontba és rémisztő előrejelzésekről ír. A klímaváltozással és a környezettel kapcsolatos vészjósló előrejelzések áradata miatt érthető, hogy sokan - különösen a fiatalok - miért hiszik őszintén, hogy a világvége felé közeledünk. A tény az, hogy bár a problémák továbbra is fennállnak, a világ valójában egyre jobb lesz. Csak ezt ritkán halljuk.

Szüntelenül a természeti csapásokról hallunk, legyen szó a legújabb hőhullámról, áradásról, erdőtűzről vagy viharról. Az adatok azonban egyértelműen arról tanúskodnak, hogy az elmúlt évszázad alatt az emberiség sokkal ellenállóbb lett az efféle időjárási jelenségekkel szemben. Az 1920-as években nagyjából évente félmillióan vesztették életüket természeti csapások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés