Előfizetői tartalom

Megjelent egy új koronavírus, amit csak rémálom változatként emlegetnek

Portfolio
Az utóbbi hetekben több olyan omikron rekombinánst is detektáltak, amelyek egyes országokban elkezdtek gyors ütemben terjedni, ezért a szakértők és a hatóságok aggodalommal figyelik, kutatják őket. A szakértők korai tapasztalatai szerint elképzelhető, hogy az új változatok könnyebben megkerülik az antitesteket illetve a gyógyszeres kezelések kevésbé hatékonyak velük szemben. Mutatjuk, mit tudunk eddig az XBB „rémálom” változatról és az Egyesült Államokban terjedő B.Q1.1 és BQ.1 változatokról.

A "rémálom" változat Az egyes jelentésekben "rémálom" változatnak nevezett XBB két omikron koronavírus-alváltozat - a BA.2.10.1 és a BA.2.10.75 - kombinációja, és állítólag "jelentős terjedési előnnyel" rendelkezik, mondta Dr. Maria Van Kerkhove az Egészségügyi Világszervezet (WHO) COVID-19-re adott válaszának technikai vezetője, fertőző betegségek szakértője az NBC...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés