Előfizetői tartalom

Hatósági ár jön a tojásra és a burgonyára - Mi vár ránk az újabb árstopok után?

A meglévő hat élelmiszer mellé a kormány két újabb élelmiszer, a tojás és a burgonya esetében döntött az árstop alkalmazásáról, idén szeptember végi, a jelenleginél alacsonyabb árakon rögzítik ezeknek az árát. Cikkünkben bemutatjuk, hogy a döntésnek milyen makrogazdasági és piaci hatásai vannak, valamint hogy mit üzent ezzel a kormány.

Két hétig tartó várakozásnak vetett véget szerdán a kormány: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis bejelentette, hogy az étkezési burgonya és a tojás árát legfeljebb a 2022. szeptember 30-i áron értékesíthetik a boltok. A bejelentés szerint az is eldőlt, hogy a rögzített ár a kereskedelmi árra vonatkozik, de a nagybani piacon ezt nem kell alkalmazni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés