Előfizetői tartalom

Áll a bál az uniós gázársapka terve körül, ritkán látni ilyen feszültséget

Weinhardt Attila
Az elmúlt napokban ritkán látott stílusú és tartalmú üzengetések zajlottak az EU legfelső szintű vezetői között arról, hogy mi legyen a hivatalosan már eldöntött uniós gázársapka témájában, illetve az valójában mit takarjon. Emellett a tagállamok között is nagy a feszültség a témában és egyelőre nem látszik az egyetértés, ami egyrészt veszélyezteti azt a tervet, hogy november 24-én valóban meg tudnak-e állapodni róla, másrészt akár a jövő évi gáztároló feltöltési stratégiát is veszélybe sodorhatja.

Az már hetek óta ismert, hogy legalább 12-15 tagállam valamilyen formában gázársapkát akar az EU-ban és az is, hogy többek között Németország és Hollandia, valamint Magyarország ellenez egy merev, nomimálisan akár fix ársapkát. A javaslat kidolgozásában illetékes Európai Bizottság pedig hetek óta óvatos az ügyben, és rendre arra figyelmezteti a tagállamokat, hogy egy merev...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái