Előfizetői tartalom

Áll a bál az uniós gázársapka terve körül, ritkán látni ilyen feszültséget

Az elmúlt napokban ritkán látott stílusú és tartalmú üzengetések zajlottak az EU legfelső szintű vezetői között arról, hogy mi legyen a hivatalosan már eldöntött uniós gázársapka témájában, illetve az valójában mit takarjon. Emellett a tagállamok között is nagy a feszültség a témában és egyelőre nem látszik az egyetértés, ami egyrészt veszélyezteti azt a tervet, hogy november 24-én valóban meg tudnak-e állapodni róla, másrészt akár a jövő évi gáztároló feltöltési stratégiát is veszélybe sodorhatja.

Az már hetek óta ismert, hogy legalább 12-15 tagállam valamilyen formában gázársapkát akar az EU-ban és az is, hogy többek között Németország és Hollandia, valamint Magyarország ellenez egy merev, nomimálisan akár fix ársapkát. A javaslat kidolgozásában illetékes Európai Bizottság pedig hetek óta óvatos az ügyben, és rendre arra figyelmezteti a tagállamokat, hogy egy merev...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés