Előfizetői tartalom

Sötét jövő vár a világra: évekig tartó válság is lehetséges

Portfolio
A gazdasági növekedés folyamatosan lassul az OECD friss előrejelzése szerint, miközben az infláció erodálja a keresetek vásárlóerejét. Jövőre és azt követően is visszafogott lesz a globális GDP növekedése a szervezet előrejelzése alapján, ám ennél is súlyosabb lesz a helyzet, ha energiahiány lép fel. Ma már a '70-es évekhez hasonló energiaválságot élünk, mindeközben a háború következményei veszélyeztetik a globális élelmezésbiztonságot is.

A világgazdaság egyre nagyobb kihívásokkal néz szembe: a növekedés veszített lendületéből, a magas infláció tartósnak bizonyul, miközben nagy a bizonytalanság – írja az OECD friss makrogazdasági előrejelzése. Oroszország Ukrajna elleni háborúja jelentősen megemelte az árakat, különösen az energiaárakat, ami fokozta az inflációs nyomást egy olyan időszakban, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés