Előfizetői tartalom

A Fed kamatemelések lassításán gondolkodik számos jegybankár, örülnek a piacok

Portfolio
A négy egymást követő 75 bázispontos kamatemelés után a Fed döntéshozóinak „jelentős többsége” úgy látta november elején, hogy „rövidesen valószínűleg helyénvaló lesz” a kamatemelési tempó lassítása, hogy jobban lehessen látni az eddig megtett szigor gazdasági hatásait – rajzolódik ki a szerda este közzétett kamatdöntési jegyzőkönyvből. Ezek a jelzések megerősítették a piac azon várakozását, hogy a december 13-14-i Fed-ülésen már „csak” 50 bázispontos kamatemelésre kerül sor, és éppen ezért az anyag közzététele után esni kezdett a dollár és ugrottak a részvényindexek az Egyesült Államokban.

Az anyag számos üzenete abba az irányba mutat, hogy a Fed döntéshozói érveket kerestek az eddigi gyors kamatemelési tempó után a lassításra, hogy közben jobban láthassák: az eddigi szigor mit okozott a reálgazdaságban és a pénzügyi stabilitás terén. Mindez azzal együtt is igaz, hogy a kamatemelések leállításáról még nincs szó, hiszen az infláció tetőzése a november...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái