Előfizetői tartalom

Ársokkot okozhat az újabb árstop Magyarországon

Portfolio
Folytatják az árak gyors emelését a kiskereskedelmi vállalkozások, miután a korábbi problémák mellett kifejezetten kiszámíthatatlannak látják a szabályozói környezetet. Kiskereskedelmi forrásaink szerint mindenki igyekszik az egyre több árstopos terméken elszenvedett veszteséget áthárítani. Ezt legkevésbé a kisboltok tudják megtenni, akik egyébként is drágábbak. Akik viszont „diktálnak” a piacon, ott vastagon fog a ceruza. Miután a vevők egyre inkább az olcsóbb láncokat keresik, így a bevételük növekedése mellett megtehetik, hogy drágítanak, a piac pedig követi őket.

Újabb, drasztikus áremelést hajthatnak végre azok a kiskereskedelmi láncok, amelyek továbbra is relatív kedvező árakat kínáltak a vásárlóknak azt követően, hogy a kormányzat bejelentette az árstop kiterjesztését. Hetekig mindenki csak találgatta, hogy melyek lesznek az új árstopos termékek, de annyit már október végén biztosra lehetett venni, hogy a kormányzat még több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés