Előfizetői tartalom

Hoppá! Nyugdíjreformra készül a kormány, tovább emelkedhet a nyugdíjkorhatár

Az uniós források felszabadításának fontos brüsszeli döntései jelentek meg szerdán, viszont legalább ennyire fajsúlyos - a brüsszeli döntésekkel összefüggő - dokumentumok is napvilágra kerültek. Így például Magyarország helyreállítási tervének elemzése az Európai Bizottság részéről, melyből részletesen kiolvasható, hogy hazánk milyen nagyszabású tervekre, átalakításokra és reformokra készül, amit az EU az országspecifikus ajánlásaiban már évekkel ezelőtt elvárt. Ezen reformcsomag részeként a kormány ígéretet tett arra is többek között Brüsszelnek, hogy hozzányúl a nyugdíjrendszerhez. A vállalási csomag ezen részletét mutatjuk most be pontról pontra.

Fontos vállalás Az Európai Bizottság a friss döntéseinek megalapozása érdekében részletesen kiértékelte Magyarország helyreállítási tervét, és az erről megjelent uniós dokumentum többek között megállapítja, hogy "a magyar népesség elöregedése és az államadósság Covid19-válság alatti növekedése fokozta a hosszú távú költségvetési fenntarthatósággal kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés