Előfizetői tartalom

Máris figyelmezteti Magyarországot a hitelminősítő a brüsszeli megállapodás után

Portfolio
Bár az Európai Bizottság elfogadásra javasolta a magyar helyreállítási tervet, de egyértelműnek látszik, hogy a források lehívása késlekedni fog, ami nyomást jelenthet a magyar adósbesorolás szempontjából a következő két évben – válaszolta a Fitch a Portfolio kérdésére. A hitelminősítő szerint a szerdai bejelentés után negatív piaci reakciókra lehet számítani, a forint ismételt gyengülése pedig az MNB inflációs küzdelmét is nehezítheti.

Szerdán döntött az Európai Bizottság arról, hogy elfogadásra javasolja a magyar helyreállítási tervet (NGEU) és 7,5 milliárd eurónyi kohéziós forrást függesztene fel. A sarkalatos pont azonban, hogy a megígért reformok végrehajtásáig semmilyen forráslehíváshoz nem járulnak hozzá Brüsszelben. A friss fejlemények kapcsán kérdeztük a hitelminősítőket, melyek korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés