Előfizetői tartalom

Durván beszakadt a magyar gázfelhasználás, túlteljesítettük az uniós célt

Portfolio
Októberben 41%-kal zuhant a magyarországi földgázfelhasználás az egy évvel ezelőttihez képest, amelynek közel fele a szokásosnál melegebb időjárásból adódott, de 23%-nyi rész a fogyasztás tényleges visszafogásának eredménye – derült ki a ma közzétett tizedik havi földgázpiaci riportból. A hőmérséklettel korrigált fogyasztás 23%-os zuhanása azt jelenti, hogy a múlt hónapban jócskán túlteljesítettük a 15%-os önkéntes uniós fogyasztáscsökkentési célt, igaz ezt nem valószínű, hogy tényleg önszántunkból hajtottuk végre, hanem a kellemetlenül magas árak és a kormányzat által elrendelt kötelező lépések együtteseként. Közben egy furcsa szeptemberi fogyasztási adat is kiderült a rezsivédett körben.

Ma tette közzé a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az október havi földgázpiaci riportját, amelynek egyik legfontosabb adata az országos földgázfogyasztás alakulása, hiszen a kormányzati politikusok az állami szféra kapcsán az elmúlt napokban már 80% körüli, meglepően magas októberi fogyasztáscsökkentési számokkal rukkoltak elő. Ennek is valószínűleg...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái