Előfizetői tartalom

Elemző: Magyarország recesszióban van, a 2009-es válság óta nem látott bajban a lakosság

Portfolio
Kedvezőtlen ipari és kiskereskedelmi adat érkezett Magyarországról, ami megerősíti azt a véleményünket, hogy Magyarország technikai recesszióban van - írja elemzésében Virovácz Péter, az ING Bank vezető közgazdásza. Szerinte a harmadik negyedévben látott enyhe visszaesés után a negyedik negyedévben a reál-GDP jelentős negyedéves csökkenése várható. Az ipar a Covid-válság óta nem esett ekkorát, az élelmiszervásárlás pedig a 2009-es válság óta nem mutatott ilyen rossz teljesítményt.

Gyengélkedik az ipar, de még javulhat a helyzet Megszakad az ipari termelés öt hónapos növekedési sorozata, miután a termelés volumene októberben 3,5%-kal csökkent havi szinten. Ez a legrosszabb havi teljesítmény a Covid-sokk óta. A két legfontosabb ágazat (a gépjárműgyártás és az elektronika) jelentős mértékben nőtt, ezzel szemben az élelmiszeripar (beleértve az ital-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés