FONTOS Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság
 
Előfizetői tartalom

Ennyien szegik meg nap mint nap a KRESZ-szabályokat: meglepő adat derült ki egy kutatásból

Portfolio
Magyarországon és az Európai Unióban is évről évre csökkenő tendenciát mutat a halálos balesetek száma, de az európai szinten 2050-re előirányzott teljesen balesetmentes közlekedés elérése még így is fényévekre van. A balesetek 90 százalékáért az autóvezetők a felelősek, amely az adatokat látva nem meglepő: a Suzuki felmérése szerint a vezetők háromnegyede rendszeresen megszegi a KRESZ-szabályokat, de a szakértő szerint ennél még súlyosabb lehet a helyzet. A közlekedésbiztonság javítása komplex, sokszereplős feladat, például a 30 km/órás sebességkorlátozás, a modern vezetést támogató rendszerek és a szemléletformálás együttesen érhetik el a kitűzött célt.

2022 egyik legfőbb közlekedésbiztonsággal, balesetekkel kapcsolatos témája a vasúti átjárókban történt – jórészt halálos kimenetelű – szerencsétlenségek voltak. Kis túlzással nem telt el úgy hét, hogy az ország különböző pontjairól ne érkeztek volna elrettentő felvételek a felismerhetetlenségig összetört autóroncsokról, kisiklott vonatokról és a baleset után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés