Előfizetői tartalom

Lefulladó gazdasági növekedés, még magasabbra szökő infláció – Mi vár Magyarországra 2023-ban?

Portfolio
Az idei 5 százalékos GDP-növekedés után 2023-ben legfeljebb jelképes növekedésre lehet képes a magyar gazdaság, miközben az infláció még magasabbra emelkedhet, mint idén – derül ki az Egyensúly Intézet friss negyedéves makrogazdasági előrejelzéséből. A szakemberek szerint a forinttól sem várható jelentős erősödés a mostani 400 körüli szintről, de legalább, ha szerencsénk van, a nagyobb zuhanást is megússzuk.

Kézifékezhet a gazdaság 2022-ben 5 százalékos, míg 2023-ban 0,1 százalékos GDP-növekedés várható Magyarországon – derül ki az Egyensúly Intézet friss előrejelzéséből. A negyedévente készülő prognózisban legutóbb idén szeptemberben 4,4% volt az idei és 1,1% a 2023-as becslés, vagyis a 2022-es számot javították, a jövő évit viszont jelentősen rontották. Bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés