Előfizetői tartalom

Figyelmeztette Katar az EU-t: baj lehet a gázszállításokkal a korrupciós botrány kezelése miatt

Portfolio
A futball világbajnokság zárónapján, vasárnap, erős figyelmeztetést küldött Katar az Európai Uniónak, amely az orosz leválás miatt egyre jobban rászorul a katariak gázára is, hogy az EP-beli korrupciós ügy "diszkriminatív lépéseit" és a "félrevezető információkat" még megbánhatja az EU az energiapiaci együttműködés terén. A helyzet főként Németországnak lehet különösen kellemetlen, hiszen éppen a múlt hónapban kötött 15 éves gázmegállapodást Katarral.

Az Európai Parlamentben a minap kirobbant katari korrupciós ügy, egyes vezető tisztségviselők állítólagos lefizetése, már eddig is komoly hullámokat vetett Brüsszelben; egyesek az elmúlt évtizedek legsúlyosabb korrupciós botrányáról beszélnek, amely az összes főbb uniós intézményre árnyékot vethet. Az ügyben az EP egyik alelnöke mellett több más személyt is letartóztattak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés