Előfizetői tartalom

Itt az MNB idei utolsó kamatdöntése

Portfolio
Az előzetes várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kamatkondíciókon kedden az MNB Monetáris Tanácsa, vagyis az alapkamat változatlanul 13 százalék, bár ennek jelentősége október közepe óta minimális. A nagyobb kérdés az lesz, milyen kilátásokat fogalmaz majd meg a jegybank a közleményben és a délutáni sajtótájékoztatón.

Az alapkamat marad 13%-on, ahogy az egynapos jegybanki betét 12,5%-os és az egynapos fedezett hitel 25%-os kamata sem változik – jelentette be az MNB kedden. A jegybank ezzel nem okozott meglepetést, a nagy dobás az lett volna, ha módosítanak a kamatkondíciókon. Október közepe óta jelentősen csökkent az alapkamat jelentősége, hiszen az MNB az egynapos betéti kamatot tette irányadóvá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés