Előfizetői tartalom

Már mindenki látja: Magyarország a hibás az extrém infláció miatt!

Portfolio
Amíg pár hónappal vagy héttel ezelőtt még folyamatosan arról lehetett hallani, hogy olyan külső tényezők miatt kiugróan magas magyarországi infláció, mint a háború és a brüsszeli szankciók hatása, ma már a kormány és a jegybank is arról beszél, hogy hazai intézkedések is okozzák a drasztikus drágulást. Igaz, abban nincs egyezség, hogy melyik intézkedés a tettes.

Matolcsy György MNB-elnök kavarta fel az állóvizet azzal, hogy arról beszélt a Parlamentben, az árstopok összességében nem csökkentik, hanem emelik az inflációt. Ezzel szembement a kormány kommunikációjával, amely szerint az árstopok csökkentik az inflációt. Matolcsy azt mondta, hogy nem kellene visszatérni a szocializmusba az árstopokkal. Ezt követően a jegybank kiadta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés