Előfizetői tartalom

Itt a térkép, ami megmutatja, mit esznek karácsonykor a világ többi országában

Portfolio
Nem is gondolnánk, milyen különbségek és hasonlóságok vannak egyes országok között, ha azt nézzük, mi kerül az ünnepi asztalra karácsonykor. A Chef’s Pencil egy érdekes térképet állított össze arról, hogy a világ egyes részein mi ilyenkor a legnépszerűbb étel.

Sok országban a pulyka a nyerő

A térkép szerint az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Írországban és az Egyesült Királyságban ünneplők esetében a pulyka kerül legtöbbször az asztalra. Ugyanez a helyzet Dél-Amerika egyes részein is, például Brazíliában, Chilében és Peruban. A világtérképet nézve tehát Amerikában örvend a legnagyobb népszerűségnek a pulyka karácsonykor.

Azt írja az oldal, hogy minden országnak megvan a maga elképzelése arról, hogyan kell tálalni. Peruban például a sült pulykaszeleteket creme fraiche, csirkeleves, lime-lé, jalapeño paprika, friss koriander és cayenne-i bors keverékével tálalják. Chilében a sült pulykát hagyományosan almával töltik.

Az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban a sült pulykát különböző töltelékekkel és szószokkal tálalják, hogy ellensúlyozzák a hús sütés közbeni esetleges kiszáradását. Az Egyesült Királyságban népszerű a zsályás-hagymás töltelék, míg az Egyesült Államokban ritkán találunk sült pulykát friss áfonyaszósz nélkül. A sült burgonya szinte mindenhol alapvető köret, az Egyesült Államokban és Kanadában pedig a sütőtök a tipikus kísérő.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés