Előfizetői tartalom

Japán kiheverte a fukusimai sokkot: újra atomenergiára tesz

MTI
Japán a globális energiaválságban egyre inkább az atomenergiára támaszkodik. A kormány csütörtökön elfogadott irányelve előírja a meglévő reaktorok élettartamának meghosszabbítását az eredetileg megszabott 60 éven túl. Mindemellett Japán megkezdi következő generációs atomerőművek építését is, amelyekkel hosszabb távon le fogják váltani a jelenleg működőket is.

Japán, a világ harmadik legnagyobb nemzetgazdasága ezzel teljes egészében búcsút mondott a 2011 márciusában a fukusimai Daiicsi atomerőműben egy földrengés és szökőár következtében bekövetkezett baleset után érvénybe léptetett atomenergia-felhasználási korlátozásoknak. "A lehetséges legnagyobb mértékben ki kell használnunk az atomenergiát - jelentette ki nemrégiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés