Előfizetői tartalom

A semmiből vadonatúj különadót hirdetett ki a kormány december 23-án

A jelek szerint az ünnepek előtt egy valóságos jogalkotási hajrát hajtott végre a kormányzat a veszélyhelyzet miatti rendeleti kormányzás lehetőségét kihasználva: egyszerre ugyanis két közlöny jelent meg december 23-án este 11 óra környékén. Ezek egyikében pedig a kormány az extraprofitadókról szóló rendeletet módosítja úgy, hogy a gyógyszergyártók számára egy árbevétel-arányos különadót vezet be. Cikkünk végén már egy első gyors számítást is végeztünk, hogy érzékeltessük: jelentős plusz bevételhez jut az egyébként nehéz helyzetben lévő állami büdzsé 2023-ban.

A december 24. előtti utolsó munkanapon összesen 420 oldalnyi új jogszabály, vagy jogszabálymódosítás jelent meg a Magyar Közlöny két különböző számában. Ezek közül az egyik legérdekesebb kormánydöntés, ami a nyáron kihirdetett extraprofitadó-rendeletet egészíti ki, mégpedig egy újfajta különadóval. Időközben kiderült, hogy egy másik különadó -emelést is elrejtett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés