Előfizetői tartalom

Amerikában már tarol a koronavírus rémálom variánsa - Csak idő kérdése, hogy ideérjen?

Portfolio
Majdnem megduplázódott az Egyesült Államokban egy hét alatt a korábbinál ellenállóbb XBB.1.5 omikron-variánssal megfertőzöttek aránya, ezzel már az összes koronavírusos megbetegedés 41%-át ez adja. A CNBC cikke szerint a variáns nem csak ellenállóbb és könnyebben kerüli ki az ellenanyagokat, de könnyebben is köti magát a cellákhoz a sejtekben. A Columbia Egyetem kutatói szerint a különböző alvariánsok terjedése újabb járványhullámmal, akár a már korábban átesettek újrafertőződésével fenyeget.

Az egy héttel korábbi 21,7%-ról 41%-ra emelkedett az XBB.1.5 alvariáns aránya az USA-ban, ezzel továbbra is gyorsan terjed a korábbinál ellenállóbb vírusváltozat. Kutatók már hónapok óta vizsgálják az XBB-családot, mert vannak olyan mutációk, melyek ellenállók a vakcinákkal szemben, akár a legutolsó, omikronra kifejlesztett oltást is kikerülhetik. Az XBB variáns először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés